A. Krepštul 89-osios gimimo metinės

You are currently viewing A. Krepštul 89-osios gimimo metinės

Šalčininkų kultūros centras kviečia į filmo, skirto Anos Krepštul 89-osioms gimimo metinėms paminėti, peržiūrą. Nuo 2021 m. vasario 20 d. 12.00 val. filmas bus įkeltas į youtube kanalą (salcininkai kultura). 
Nuoroda į filmą: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR09_bAc9U-YBJpfFMNpyNcXBJjjc_wb6-Z5p7N_Zh8iTXvdDxc8_ddfyG0&v=JWum6qI7GWk&feature=youtu.be
Ana Krepštul 1932 m. – 2007 m. Gimė Šalčininkų rajono Tabariškių kaime. Nuo vaikystės pasižymėjo savo talentu ir meile menui. Ją palaikė ir pirmąsias dailės pamokas davė jos tėvas, kurio pomėgis buvo drožiniai, technika. Jaukų gyvenimą sugriovė 10-metės mergaitės liga. Tai buvo ilgos kovos su osteoporoze ir kaulų tuberkulioze pradžia. Menas ir tapyba padėjo jai garbingai kovoti su silpnumu ir įkalinimu invalido vėžimėlyje (nuo 1978 metų). Per visą savo gyvenimą Ana nutapė virš trijų su puse tūkstančių paveikslų, kurie šiandien yra privačiuose kolekcijose ir galerijose Lenkijoje, Lietuvoje, JAV, Anglijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Australijoje, Kanadoje, Vatikane bei puošia daugelio bažnyčių sienas. 2005 metais priimtas Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos sprendimas suteikti Anai Krepštul Šalčininkų rajono garbės piliečio vardą. 2008 metais vasario 15 d. Lenkijos Respublikos Prezidento Lecho Kačinskio nutarimu Ana Krepštul po mirties apdovanota Lenkijos atgimimo Kryžiumi. Mirė 2007 metais spalio 12 d. .