Komiška opera „La serva padrona” („Tarnaitė ponia”)

You are currently viewing Komiška opera „La serva padrona” („Tarnaitė ponia”)

Birželio 8 d. 18.00 val. keliaujanti opera atvyksta į Šalčininkus.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras pristato Giovanni Battista Pergolesi (1710–1736) komišką operą TARNAITĖ PONIA („La serva padrona”).

Pasirodymas visai šeimai

Operos sunkvežimis – nauja meninė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) kūrėjų idėja, kuria siekiama su operos žanru supažindinti kuo platesnę auditoriją, atokiausiuose Lietuvos kampeliuose. Sunkvežimis, kuriame sumontuota operos scenografija, kartu su atlikėjais keliauja po visą Lietuvą. Atvykus į miestą ar miestelį, atsivėrus sunkvežimio priekabą, žmonės pamatys didelės scenos atitikmenį, gerokai mažesniame formate. Žmonėms, neišeinant iš jiems įprastos aplinkos, neįsipareigojant laikytis griežtų teatre buvimo taisyklių, bus pasiūlyta pažiūrėti ir išklausyti Giovanni Battistos Pergolesi komišką operą „Tarnaitė ponia“.

Maždaug 50 min. trunkančios operos „Tarnaitė ponia“ siužetas apie namų šeimininke trokštančią tapti tarnaitę, išradingai maustančią savo poną, gal ir neįmantrus, užtat sukeliantis ne vieną juoko bangą. Meilė ir gudrumas galiausiai triumfuoja: visi prie vilkiko susirinkusieji tampa tarnaitės ir pono vestuvių svečiais.

Operos režisierius Gediminas Šeduikis, scenografė – Sigita Šimkūnaitė, kostiumus kuria Ugnė Tamuliūnaitė, solistai ir muzikantai – LNOBT kolektyvas.

Renginys nemokamas, būtina išankstinė registracija.
Dalyvio anketą rasite surinkę internetinio puslapio adresą (https://qrgo.page.link/bnj6S) arba nuskenavę QR kodą.

Renginio organizatorius:
Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras
Renginio rėmėjai:
Šalčininkų rajono savivaldybė,
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija,
Lietuvos kultūros taryba,
Lenkijos Respublikos ministrų tarybos pirmininko kanceliarija, Lenkijos fondas „Parama lenkams rytuose“.

Projektas remiamas Lenkijos Respublikos ministro pirmininko kanceliarijos skirtomis lėšomis, vykdant viešąją užduotį dėl paramos lenkų diasporai ir lenkams, gyvenantiems užsienyje.

Renginys bus filmuojamas ir fotografuojamas