Projektas „Sveikas, muzikos pasauli!”

You are currently viewing Projektas „Sveikas, muzikos pasauli!”

    Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras sėkmingo bendradarbiavimo dėka su Lietuvos nacionaline filharmonija, sukūrė naujas veiklas, kviečiančias jaunosios kartos atstovus į aktyvesnę pažintinę kultūrinę veiklą. Projektas “Sveikas, muzikos pasauli!” – tai skirtingų edukacinių koncertų ciklas kartu su dvaro istorijos pažinimo edukaciniais užsiėmimais.
    Tokiu būdu projektas „Sveikas muzikos pasauli!”, kaip muzikos ir istorijos pažinimo sintezė kvies vaikus kartu susipažinti su muzikos pasauliu bei Jašiūnų dvaru. Tai bus pažintiniai koncertai-paskaitos-pamokos, kurių metu, tiek pačių muzikantų, tiek muzikologų iniciatyva auditorija supažindinama su muzikos menu, klasikinės muzikos epochomis, muzikos žanrais, stiliais, išraiškos priemonėmis, instrumentais bei atlikėjais, o Jašiūnų dvare, dėka parengtų edukacinių užsiėmimų, žaidimų ir užduočių forma, vaikų auditorija praturtinama žiniomis apie XIX am. istoriją. Tai muzikos klausymasis Jašiūnų dvaro sodybos rūmuose kaip ypatinga pramoga ir pažinimas vienu metu.

    Jau balandžio 26 d. Jašiūnų dvaro sodybos rūmuose vyks pirmasis edukacinis renginys.
    9.00 val. edukaciniai užsiėmimai: dvaro istorijos pažinimas)
    10.00 val. edukacinis koncertas
    Atlikėjai:
Čiurlionio kvartetas
JONAS TANKEVIČIUS (I smuikas)
DARIUS DIKŠAITIS (II smuikas)
GEDIMINAS DAČINSKAS (altas)
GLEB PYŠNIAK (violončelė)
Programa: Vivaldi, Haydn, Mozarto, Čaikovskio, Dvoržako ir kt. kompozitorių kūriniai.

    Dėl būsimų projekto “Sveikas, muzikos pasauli“ renginių informaciją sekite Šalčininkų kultūros centro internetinėje svetainėje www.salcininkaikultura.lt

    Renginiai nemokami! Dėl riboto dalyvių skaičiaus būtina išankstinė dalyvių registracija tel.: +370 (380) 51980 arba el.p.: info@salcininkaikultura.lt.

Projekto organizatorius: Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras
Projekto partneris: Lietuvos nacionalinė filharmonija
Projekto rėmėjai: Šalčininkų rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba.